Selectați pagina

Noi condiții pentru autovehiculele neînmatriculate

Noi condiții pentru autovehiculele neînmatriculate

Condițiile noi pentru deținătorii de autovehicule înregistrate în străinătate au fost votate în lectură finală, notează Noi.md.

Astfel, persoanele fizice rezidente, care au introdus pe teritoriul țării pînă la 1 noiembrie curent autoturisme cu numere de înmatriculare străine, au dreptul să le plaseze în regim vamal de import, cu achitarea accizului în mărime de 30% din cota accizului stabilită pentru anul 2016. Excepție fac mijloacele de transport înregistrate în localitățile din stînga Nistrului, cu condiția că a fost achitată vinieta.

Mijloacele de transport urmează să fie înregistrate la Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, în perioada 1 decembrie 2016 – 1 februarie 2017. La expirarea acestui termen, proprietarii mașinilor vor fi obligați să le scoată din țară.

O altă prevedere stipulează că persoanele străine, care dețin permis de conducere eliberat de țara de evidență permanentă a mijloacelor de transport, se pot afla pe teritoriul Republicii Moldova mai mult de 180 de zile. În acest caz, ei vor achita vinieta în mărime de 180 de euro pentru fiecare următoarele 180 de zile de aflare în țara noastră.

Totodată, proiectul interzice circulația pe drumurile publice a autovehiculelor cu plăcuțe eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din regiunea transnistreană. Poliția va fi în drept să aplice șoferilor o amendă de la 25 la 30 de unități convenționale, cu aplicarea a 4 puncte de penalizare.

Proiectul de lege are ca scop asigurarea echităţii fiscale între persoanele care deţin autovehicule înmatriculate în Republica Moldova şi cele care deţin autovehicule neînmatriculate, susțin autoritățile.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.