Selectați pagina

New York: Susținătorii avorturilor au încercat să întrerupă o slujbă ortodoxă în fața unei clinici de avorturi

New York: Susținătorii avorturilor au încercat să întrerupă o slujbă ortodoxă în fața unei clinici de avorturi

Participanții la flash-mob au încercat să întrerupă rugăciunea ortodoxă împotriva avorturilor.

activistii pro avort ataca preoti ortodocsi

New York: Susținătorii avorturilor au încercat să întrerupă o slujbă ortodoxă în fața unei clinici de avorturi

Pe internet a fost publicată video înregistrarea unui flash-mob de protest împotriva ortodocșilor, numit Unholy Trinity. La New York, în timpul unei slujbe în fața clinicii de avorturi, săvârșită de arhiepiscopul Mihail de New York și New Jersey al Bisericii Ortodoxe din America, susținătorii mișcării pentru avort au încercat să întrerupă serviciul divin.

În acest video vedem doi bărbați și o femeie îmbrăcați în scutece și înfășurați în bandă adezivă, care încearcă în tot felul să întrerupă rugăciunea. Unul dintre ei îi băga în față episcopului un cap de păpușă, celălalt exclama cuvintele “să avortăm”, “mergem în iad” și așa mai departe. Activiștii se aruncă la pământ, apucându-i pe cei care se rugau de picioare și de haine, strigau cu voce tare în microfoane și încercau să-i învelească pe credincioșii ortodocși cu bandă adezivă. Femeia a lovit icoana pe care o țineau creștinii ortodocși.

Acest videoclip a provocat o reacție vie în publicațiile ortodoxe. Clericul Bisericii Ortodoxe Ruse, pr. Alvian Thelidze a scris că acest caz este “un exemplu tranșant de descreștinizare și liberalizare a societății. Cine va mai dori să se asemene Americii?”.

Protoierul Bisericii Ortodoxe Ucrainene Alexandru Ovcearenko a vorbit și mai dur pe canalul său de Telegram: “Adio, rămășițele minții și ale chipului lui Dumnezeu. Imagini și spectacole ale lumii demonice, lipsite de creativitate, conexiuni sănătoase și sens, încărcate de fantezii bolnave în care abundă astfel de mișcări, ele distrug realitatea (sau o înlocuiesc cu infernalitatea, ceea ce în esență este același lucru) cu aceeași consecvență ca și utilizarea drogurilor sau angajarea în spiritism”.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.