O posibilă încălcare a libertăților civile.

Procurorul general al statului New York, Letitia James, investighează utilizarea de către Madison Square Garden Entertainment a tehnologiei de recunoaștere facială pentru a împiedica anumite persoane să intre în locațiile sale, deși acestea deţineau bilete.

New York investighează compania Madison Square Garden în legătură cu încălcarea libertăţilor civile privind tehnologia de recunoaștere facială

New York investighează compania Madison Square Garden în legătură cu încălcarea libertăţilor civile privind tehnologia de recunoaștere facială

MSG Entertainment, care operează atât Radio City Music Hall, cât și Madison Square Garden, are o politică care interzice accesul în locațiile sale avocaților ale căror firme au dat-o în judecată. Gigantul de divertisment folosește recunoașterea facială a tuturor clienților pentru a aplica această politică.

Potrivit biroului lui James, politica și utilizarea recunoașterii faciale ar putea încălca legile statului privind drepturile omului și drepturile civile.

„MSG Entertainment nu își poate duce bătăliile legale în propriile arene”, a declarat James într-un comunicat. „Oricine are un bilet la un eveniment nu ar trebui să fie îngrijorat de faptul că i se poate refuza în mod nejustificat intrarea pe baza aspectului său, iar noi îndemnăm MSG Entertainment să anuleze această politică.”

James a trimis o scrisoare către MSG Entertainment prin care a informat gigantul de divertisment că biroul ei investighează dacă recunoașterea facială pe care o folosește este fiabilă și dacă are garanțiile necesare pentru a evita prejudecățile. De asemenea, în scrisoare se cere companiei să explice ce face pentru a se asigura că tehnologia nu va duce la discriminare.

MSG Entertainment are termen până la 13 februarie pentru a răspunde la scrisoare.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că politica sa nu interzice în mod ilegal accesul persoanelor la locațiile sale.

„Pur și simplu excludem un mic procent de avocați doar în timpul litigiilor active”, a spus purtătoarea de cuvânt. „A sugera măcar că cineva este exclus pe baza claselor protejate identificate în legile federale și de stat privind drepturile civile este ridicol”.

Trei firme de avocatură au dat în judecată MSG Entertainment din cauza acestei politici. Într-unul dintre cazuri, în care a fost implicat Hutcher & Citron LLP, Curtea Supremă din New York a decis că MSG Entertainment nu poate împiedica pe cineva cu un bilet valabil să intre în locațiile sale. Cu toate acestea, instanța hotărăște că firma ar putea refuza oricui dorește să cumpere un bilet și chiar să revoce biletul înainte de începerea evenimentului.

MSG Entertainment face apel la această decizie.

Sursa: https://www.sportspromedia.com/news/msg-new-york-madison-square-garden-facial-recognition-ag/