.Preşedintele Israelului Shimon Peres şi prim-ministrul Benjamin Netanyahu, au pregătit cadouri pentru preşedintele SUA, Barac Obama, care în curând va face prima vizită oficială în statul evreiesc de la primirea mandatului prezidenţial.

Shimon Peres a hotărât să-i dăruiască lui Barac Obama un ceas de masă cu gravură memorială, precum şi bijuterii pentru prima doamnă, Michelle Obama şi pentru fiica preşedintelui SUA.

Conducerea Guvernului Israelului, la rândul său, intenţionează să-i dăruiască preşedintelui american un cip microscopic, acoperit cu aur, înlăuntrul căruia sunt gravate declaraţiile de independenţă ale SUA şi a Israelului. Cipul este introdus într-o piatră, găsită în Ierusalim, în urma săpăturilor arheologice. Se presupune că piatra era folosită în calitate de dop pentru vase cu lichid. Acest cadou a fost elaborat  de către colaboratorii Institutului de Microtehnologii „Russell Berry“, ai ’’Technionului’’din Haifa.

Serviciul de presă al cancelariei conducerii guvernului a declarat că acest cadou simbolizează relaţia de prietenie existentă între Israel şi SUA, valorile comune ale ambelor state, la fel, mai scoate în relief relaţia milenară a poporului evreiesc cu ţara sa (n.n. originară), iar prin aceasta mai demonstrează şi posibilităţile centrelor israeliene (n.n. de cooperare) în domeniul cercetărilor ştiinţifice.

Traducere pentru  Aparatorul  de pe 3 rm. info