Selectați pagina

NERUŞINAREA UNIUNII EUROPENE: Comisia Europeană l-a acuzat pe Patriarhul Ilia II de intoleranţă

NERUŞINAREA UNIUNII EUROPENE: Comisia Europeană l-a acuzat pe Patriarhul Ilia II de intoleranţă

Dorinţa unora de a integra pe georgieni în “civilizaţia Europeană”, este asociată cu adoptarea unor norme de viată care sunt absolut inacceptabile pentru comunitatea creştină tradiţională.

Tara, în care majoritatea populaţiei sunt creştinii ortodocşi, niciodată nu va accepta “cupluri” de acelaşi sex, înfierea copiilor de către depravaţi etc. Pe aceste teme de nenumărate ori s-a expus patriarhul georgian, Ilia II, care de foarte mulţi ani e recunoscut ca cel mai influent om din ţară.

Astfel că pozitia patriarhului nu a trecut neobservată de către Bruxelles, care minuţios monitorizează respectarea normelor “morale” în ţările care intenţionează să aderere la UE.

În raportul privind Comisia Europeană pentru Georgia în lupta contra rasismului şi intoleranţei, se aduc acuzări de intoleranţă patriarhului Ilia: “Patriarhul Georgiei vorbeşte cu discurs de ură, astfel acesta a numit evenimentele LGBT «o insultă la adresa georgienilor», iar homosexualitate – «o boală»” (punctul 37 al raportului).

Astfel de declaraţii ale oficialilor europeni, generează reacţii. În particular, mitropolitul de Borjomi, Serafim Djodjua, afirmă cu această ocazie: “Sunt profund surprins de aceste acuzaţii. Despre aceea că homosexualitatea e păcat, se spune în Sfînta Scriptură. Biserica trebuie să îi cheme pe cei care suferă de acest păcat, ca să se lepede de el, indiferent dacă aceştia vor percepe mesajul sau nu. Nici un cleric nu a chemat lumea la “cruciade”, iar patriarhul nu încalcă drepturile nimănui. Iar datoria clerului este aceea de a chema turma la viaţa creştină şi smerenie”.

“Homosexualitatea este contrară valorilor nationale ale poporului nostru. Biserica şi fiecare preot este dator să cheme oamenii să nu păcătuiască, să amintească acestora că Sfînta Scriptură ne vorbeşte nu o dată despre acest păcat care distruge sufletul. Iar în ceea ce priveşte raportul Comisiei UE şi învinuirile acestuia, din punctul meu de vedere, acestea sunt inoportune şi destul de incorecte”, a concluzionat mitropolitul Serafim.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *