Selectați pagina

Neoficial, mai putini: Moldova are o populatie cu aproape 670 de mii mai PUTIN decat arata statistica oficiala

Neoficial, mai putini: Moldova are o populatie cu aproape 670 de mii mai PUTIN decat arata statistica oficiala

populatie2Suntem mai putin decat credem. Estimarile Institutului National de Cercetari Economice arata ca in prezent, tara noastra are o populatie de peste 2,8 milioane de oameni, cu aproape 670 de mii mai putin decat arata statistica oficiala. Expertii sunt convinsi ca autoritatile nu opereaza cu date reale, ci cu unele care indica o situatie mai buna, iar prin urmare si politicile sunt elaborate gresit.

Calculele efectuate de Institutul National de Cercetari Economice arata ca tara noastra are o populatie 2,89 milioane de oameni, in timp ce cifra oficiala este de 3,55 de milioane.

Olga PENINA, CERCETATOR INCE:“Statistica oficiala este gresita, iar din aceasta cauza strategiile, politicile sunt efectuate gresit.“

Potrvit calculelor expertilor, moldovenii traiesc mai putin decat anunta autoritatile.Oficial, speranta de viata la barbati este de aproape 67 de ani, in timp ce potrivit estimarilor analistilor ar fi o varsta de putin peste 64 de ani. In cazul femeilor, datele autoritatilor arata o speranta de viata de aproape 75 de ani, iar calculele de alternativa indica o durata de 73 de ani. Cei de la Institutul de Cercetari Economice spun ca asteapta sa vada noile date ale autoritatilor.

Olga PENINA, CERCETATOR INCE: “Urgentarea procesului de prelucrare a recensamantului din 2014.”

Responsabilii de la Biroul National de Statistica afirma ca recensamantul de anul trecut a fost efectuat in baza unei noi metodologii, asa ca promit date mai aproape de realitate.

Rezultatele finale ale recensamantului vor fi prezentate la sfarsitul acestui an. Numaratoarea s-a desfasurat in luna mai 2014 in toata tara, cu exceptia raioanelor din stanga Nistrului si a costat 89 de milioane de lei.

Sursa: protv.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *