Parohia anglicană „All Saints and the Holy Trinity” din Loughborough, Leicestershire, a rescris în spiritul vremurilor vechiul coral de Naşterea Domnului din secolul al XVII-lea, „God Rest Ye Merry, Gentlemen”.

NEBUNIA ERETICILOR… ‘Dumnezeu îi va consola pe homosexuali’. Anglicanii au rescris un vechi cântec de Naşterea Domnului

NEBUNIA ERETICILOR… ‘Dumnezeu îi va consola pe homosexuali’. Anglicanii au rescris un vechi cântec de Naşterea Domnului

Versurile au inclus cuvintele că Dumnezeu îi va consola pe homosexuali și pe cei care sunt indeciși în privința orientării lor de gen, scrie Daily Mail.

Anglicanii au păstrat doar primele două versuri din original și refrenul despre „mesajul de bucurie și consolare”. Al doilea verset al noului text coral promite „consolare de la Domnul” femeilor „care au fost umilite, ignorate și disprețuite, deportate de bărbați de-a lungul istoriei”.

În versetul 3, „consolare de la Domnul”, anglicanii au promis „homosexualilor și celor ce se îndoiesc” (de orientarea sa sexuală).

Sam Margrave, membru al Sinodului General al Bisericii Angliei, comentând versurile modificate, a declarat că este „absolut detestabil să folosești actul de închinare la Domnul și Mântuitorul nostru pentru a promova o ideologie politică contrară învățăturii Bisericii Angliei”.

La rândul său, „preotul” anglican Matthew Firth a declarat că în noile versuri „toate ideile despre Hristos ca Mântuitor au fost șterse. Triumful asupra puterii lui Satan a fost șters. Și întreaga poveste a Nașterii a fost ștearsă.”

În același timp, parohia însăși a precizat pe pagina sa de FB că, în ciuda comentariilor negative din timpul corului, „nimeni dintre cei care au venit la slujbă nu s-a plâns”.

Sursa: https://www.dailymail.co.uk/news/article-11560467/Fury-church-changes-lyrics-God-Rest-Ye-Merry-Gentlemen-inclusive.html