Selectați pagina

Nebunia acestei lumi: Un copil ar putea deveni prima persoană fără mamă legală, după ce aceasta vrea să fie numită “tată”

Nebunia acestei lumi: Un copil ar putea deveni prima persoană fără mamă legală, după ce aceasta vrea să fie numită “tată”

Un copil ar putea deveni prima persoană fără mamă legală dacă o persoană transgender din Marea Britanie va  câștiga o bătălie istorică în instanță.

Avocații care reprezintă părintele au susținut în fața unui judecător că persoana transgender s-a născut femeie, dar a devenit legal bărbat în momentul nașterii copilului, scrie The Telegraph.

Acum, transgenderul dorește să fie identificat ca “tată” sau “părinte” al copilului pe certificatul de naștere, deși autoritățile i-au explicat bărbatului că legea impune ca persoanele care nasc copii să fie înregistrate ca mame.

Așa că persoana transgender a acționat în justiție autoritățile, contestând dispozițiile legale referitoare la înregistrarea nașterilor și deceselor, într-o plângere în care acuză discriminarea.

El a spus că prin faptul că a fost obligat să se înregistreze ca “mama” copilului i-a fost încălcat dreptul la respectul pentru viața privată și de familie.

Omul consideră că un astfel de „amestec” nu este proporțional cu schimbările care „s-au produs în societate”.
Judecătorii au aflat cum persoana respectivă s-a născut femeie, dar „a realizat că este trans” cu câțiva ani în urmă.

Avocații au precizat că acesta trăiește de atunci “ca bărbat” și că a suferit o intervenție chirurgicală pentru a-și transforma partea superioară a corpului.

Judecătorului de la Înalta Curte i s-a mai explicat și că celui care a născut, dar vrea să i se spună „tată„ i-a fost acordat un certificat de recunoaștere a genului în urmă cu mai bine de un an, înainte de nașterea bebelușului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *