Selectați pagina

Ne naştem mai mulţi, dar şi murim mai mulţi

Ne naştem mai mulţi, dar şi murim mai mulţi

bebelusiRata natalităţii în Republica Moldova a crescut cu 3,9% comparativ cu anul trecut, în acelaşi timp şi mortalitatea înregistrat o creştere de 3,7%, conform unor date statistice prezentate de IPN.

Potrivit acestor statistici, bolile aparatului circulator reprezintă cauza a 58,5% din decese, tumorile maligne – 15,1% din decese, iar bolile aparatului digestiv au cauzat decesul a 8,6% din populaţie.

În acelaşi timp, s-a majorat cu 13 cazuri şi numărul copiilor decedaţi până să împlinească vârsta de 1 an. Astfel, în R. Moldova de la începutul anului au decedat 280 de copii. Din numărul total, cele mai multe au fost înregistrate la Chişinău (89), Bălţi (17), Căuşeni (13) şi Floreşti (11).

Totodată, se înregistrează o creştere a numărului de căsătorii. În 2014, au fost oficializate 19.319 de căsătorii, cu 7,1% mai multe decât anul trecut. Statisticile arată că şi numărul divorţurilor s-a majorat cu 4,5%. Cele mai multe căsnicii au fost desfăcute la Chişinău (1.995), Bălţi (318) şi Anenii Noi (311).

Datele exclud teritoriul din stânga Nistrului şi municipiul Bender.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке