Selectați pagina

Ne apărăm credința nu pentru că are nevoie Dumnezeu de aceasta, ci pentru că noi avem nevoie de ea

Ne apărăm credința nu pentru că are nevoie Dumnezeu de aceasta, ci pentru că noi avem nevoie de ea

Sfântul Epifanie, episcopul cetății Constanției din Cipru, spunea: „noi nu suntem de același gând cu Dumnezeu când doar spunem că avem credință, ci doar atunci când vorbim cu respect despre adevăr (îl mărturisim cu prețul oricăror pericole – n.trad.), făcând aceasta spre folosul nostru duhovnicesc, ca să nu avem parte de moartea cea veșnică.”

Acest mare Sfânt din Cipru sintetizează literalmente lupta credincioșilor păstrători ai Sfintei Tradiții ortodoxe, care își mărturisesc credința în vremuri tulburi ecumeniste. Acest cuvânt al Sfântului Epifanie trebuie să îl ia în serios cei care îi mustră pe credincioșii tradiționaliști și le stau împotrivă cu argumente depășite și lipsite de fundament, pentru ca să îi oblige să tacă.

„Sunteți oi, nu păstori și desigur nu sunteți episcopi ai Bisericii”, ne spun. Prin urmare, cum îndrăzniți să vă asumați rolul de apărători ai credinței?

Sfântul Epifanie explică cu claritate de ce ne apărăm credința: nu pentru că are nevoie Dumnezeu de aceasta, ci pentru că noi avem nevoie de ea.

Mărturisirea de credință este una dintre condițiile sine-qua-non pentru câștigarea mântuirii noastre. Ea este parte a luptei întru pocăință (pentru păcatele noastre – n.trad.) pe care o ducem.

Sursa – https://synaksiorthodoxon.blogspot.com/2019/01/blog-post_52.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.