natura dezlantuitaNatura s-a dezlănţuit în mai multe colţuri ale lumii. Numărul morţilor în urma tornadelor din Statele Unite a ajuns la opt. Din cauza ploilor torenţiale, în Sardinia, Italia, au fost răniţi nouă oameni. Iar o furtună a lăsat fără curent electric zeci de mii de persoane în Finlanda.

Ploile torenţiale au provocat haos în Sardinia. Cinci oameni sunt daţi dispăruţi, iar mai multe drumuri au fost inundate şi sunt impracticabile. Astfel, localităţi întregi au rămas izolate. Mai multe curse aeriene au fost anulate sau amânate. Oficialii iau în calcul instituirea stării de urgenţă în regiune, întrucât vremea rea va face ravagii şi în zilele următoare.

Din cauza unei furtuni, 20 de mii de locuinţe din Finlanda rămân în beznă. Transportul feroviar a fost perturbat după ce mai mulţi copaci au căzut peste calea ferată. Autorităţile estimează că uraganul a provocat pagube de până la 80 de milioane de euro.

În urma tornadelor care au lovit zilele trecute mai multe state americane, 60 de oameni rămân spitalizaţi, iar starea a 16 dintre ei este gravă. Zeci de mii de case nu au energie electrică în statul Illinois, iar un oraş de 15 mii de locuitori a fost distrus în totalitate. Salvatorii încearcă să lichideze consecinţele stihiei.

Iar în regiunea Primorie din Rusia iarna şi-a intrat deplin în drepturi. Un ciclon a adus precipitaţii puternice, iar zăpada a pus stăpânire pe mai multe localităţi. Autorităţile îndeamnă şoferii să fie atenţi la drum.

[youtube]http://youtu.be/00dmRgI2nHE[/youtube]

Sursa: publika.md