Selectați pagina

NATO vrea sa creeze un conflict in tarile baltice

NATO vrea sa creeze un conflict in tarile baltice

dagens nyheterAmbasadorul rus in Suedia, Victor Tatarintev, se declara nedumerit de decizia țării scandinave de a îngheța contactele cu Moscova, conform unui interviu acordat de diplomat ziarului suedez Dagens Nyheter.

Relațiile dintre cele două țări rămân reci, a declarat Ambasadorul rus.

„Sunt dezamăgit: se putea face mult mai mult, dar nu e vina părții ruse. Am făcut totul pentru a stabili un dialog și contacte. Cu toate acestea, ne confruntăm cu o atitudine destul de rece… și toate contactele la nivel ministerial sunt înghețate. Lipsa de dialog dintre vecini este nefireasca”, a spus Tatarintev.

Tatarintev nu înțelege de ce rusofobia în Suedia este în creștere in prezent, si de ce Suediei ii este frică de o „agresiune ruseasca” – aminteste un raport Sputnik, intitulat „NATO vrea să creeze un conflict in tarile baltice”.

„Din pacate, suedezii au în prezent fobii anti-rusesti și antipatii fata de Rusia, mai mult decât oricând înainte, în trecut. Acest lucru se datorează campaniei de propaganda agresiva dusă de mass-media suedeză”, a declarat diplomatul rus.

Rusia este îngrijorată de prezența crescută a trupelor NATO în regiunea Mării Baltice, a declarat Tatarintev. Există aproape 3.000 de comando-uri NATO, gata să ia parte la un conflict militar.

„Acesta este un simptom real al dorintei de a crea o platformă pentru pornirea unui conflict care ar putea escalada. Este o tendință periculoasă”, a spus diplomatul.

Sursa: lonews.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке