Selectați pagina

Nașterea Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos

Nașterea Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos

Bunul Dumnezeu, vazand neamul omenesc chinuit de diavol, I s-a facut mila de el. A trimis pe Arhanghelul Gavriil sa zica Nascatoarei de Dumnezeu: „Bucura-te ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine!”. Si indata S-a zamislit Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul si Cuvantul lui Dumnezeu, in preacuratul ei pantece.

Cand s-au implinit noua luni de la zamislire, iesit-a porunca de la cezarul August ca sa se inscrie toata lumea si a fost trimis Quirinius in Ierusalim ca sa faca inscrierea. Deci a venit si Iosif, pazitorul Nascatoarei de Dumnezeu, cu dansa ca sa se inscrie in Betleem.

Si cand a venit vremea sa nasca Fecioara, n-a gasit casa, ca era multa lume; de aceea a intrat intr-o pestera saraca si acolo a nascut, fara stricaciune, pe Domnul nostru Iisus Hristos. L-a infasat ca pe un prunc si L-a culcat in ieslea vitelor. Acolo, intre vite, au pus pe Ziditorul tuturor, pentru ca avea sa ne mantuiasca pe noi de intinaciune.

TROPARUL Nasterii Domnului:

„Nasterea Ta, Hristoase Dumnezeul nostru, rasarita lumii lumina cunostintei; ca intru dansa, cei ce slujeau stelelor de la stea s-au invatat sa se inchine Tie, Soarelui Dreptatii, si sa Te cunoasca pe Tine, Rasaritul cel de sus, Doamne, slava Tie.”

CONDACUL Nasterii Domnului:

„Fecioara astazi pe Cel mai presus de fiinta naste si pamantul pestera Celui neapropiat aduce. ingerii cu pastorii slavoslovesc si magii cu steaua calatoresc. Ca pentru noi S-a nascut prunc tanar, Dumnezeu Cel mai inainte de veci.”

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.