Selectați pagina

Naşterea de prunci şi păcatul părinţilor. De vorbă cu medicul naturalist Veceslav Zacrevskii

Naşterea de prunci şi păcatul părinţilor. De vorbă cu medicul naturalist Veceslav Zacrevskii

Mulţi creştinilor ortodocşi din Moldova, au auzit şi l-au cunoscut personal pe medicul naturalist Veceslav Zacrevschi din Ucrăina. Ţinînd cont de faptul că trăim într-o perioadă de supravieţuire trupească şi sufletească, s-a iscat iniţiativa de a publica, în numerele ziarului „Apărătorul”, o parte din înregistrările audio cu dumnealui, spre folosul trupesc şi sufletesc al creştinilor.

nastere-cezariana

 – Cum să dai naştere, în zilele noastre, unui copil sănătos?

 – Naşterea unui copil nu este doar un proces fizic, ci şi duhovnicesc. Străbunii noştri foarte bine înţelegeau acest lucru şi respectiv se pregăteau pentru acest eveniment. În ce mod? – Ei ţineau cu stricteţe toate posturile, se mărturiseau, se împărtăşeau cu Sfintele Taine. Dacă din anumite motive familia nu putea zămisli, atunci ei mergeau în pelerinaje la locurile sfinte, cereau binecuvîntarea şi rugăciunile monahilor, preoţilor şi Dumnezeu dădea fiecăruia după credinţa sa. Dacă se întîmpla ca într-o familie creştină, primul copil să se nască după 10-20 de ani de căsnicie, atunci ei promiteau să consacre acel copil Lui Dumnezeu. Adică cînd creştea copilul, neapărat intra în rîndurile unei obşti mănăstireşti. Ca regulă primul copil născut, după o perioadă îndelungată de sterilitate, era bolnăvicios. Aceasta se datora faptului că mama, în timpul sarcinii şi îndeosebi în procesul naşterii, transmitea copilului tot ce era nefolositor organismului ei, toate toxinele şi păcatele pe care le-a acumulat ea pe parcursul vieţii, precum şi cele pe care le moştenise de la mama ei.

Astfel, primul copil născut moştenea atît păcatele duhovniceşti, cît şi cele trupeşti ale întregii familii. Acest copil neapărat devenea preot sau monah, şi se ruga pentru mîntuirea -întregului neam. Ceilalţi copii născuţi în acea familie, erau deja mai sănătoşi, mai puternici, apţi de muncă, capabili la rîndul lor să dea naştere altor copii sănătoşi. În felul acesta se extindea şi exista întregul neam.

Odată cu trecerea timpului şi slăbirea credinţei noastre în Dumnezeu, s-a întrerupt şi prăbuşit acel mecanism de viaţă. Ceea ce există astăzi, este a III-ea – a IV-a generaţie care trăieşte fără de Dumnezeu, care poartă pe umeri pacate grele, nepocăite, nemărturisite ale generaţiilor anterioare – iată de ce astăzi, este uimitor de mare numărul copiilor bolnavi şi a celor născuţi cu handicap. Treptat au dispărut acei rugători pentru neam, părinţii nu-i mai duc pe copii la mărturisire şi la Sf.Împărtăşanie şi nici ei nu se mărturisesc şi nu urmează rînduiala bisericii şi canoanele lăsate de sfinţii părinţi. Iată de ce, încet, încet dispar familii, se stinge întregul neam, dispare în cele din urmă şi poporul…

 În numărul următor al ziarului, vom relata despre „contribuţia propiu-zisă” a medicilor în naşterea unui copil „sănătos”.

Traducere – Apărătorul.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.