edunia_modificata_genetic_cu_adn_umanSe numeşte Edunia şi este o petunie care are în ADN o părticică din genele „creatorului” ei, artistul Eduardo Kac. De dragul artei, Kac a realizat o serie de experimente pe plante şi animale în care a injectat propriul său ADN – o mişcare controversată şi considerată imorală de cei mai mulţi.

Edunia trăieşte. Este reală, la fel ca mine şi ca tine. Singura diferenţă este că a creat-o natura, ci eu”, a declarat Kac, un brazilian ce locuieşte în prezent la Chicago.

 Aceasta nu este prima „lucrare artistică” cu care Eduardo Kac a atras atenţia lumii întregi. În 2000, Kac a reuşit să implanteze o proteină bioluminescentă, aparţinând unei meduze – Aequoria Victoria, într-un iepure. Iepuraşul albinos, pe nume Alba, lumina în întuneric având culoarea verde. Atunci, artistul a fost criticat de un număr însemnat de cercetători şi de apărători ai drepturilor animalelor, care au considerat că experimentul este imoral.

 În prezent, mai există plante transgenice, precum porumbul şi bumbacul, dar şi alte feluri de plante din care se produc medicamente.

 Eduardo Kac declară că oamenii ar trebui să se obişnuiască cu hibrizii modificaţi genetic. „Atunci când te afli în prezenţa unei creaturi de acest fel, lumea nu mai este la fel. Acum nu mai există cale de întoarcere”, a declarat el pentru Smithsonian.

Sursa: semnetele timpului. ro