Selectați pagina

Musulmanii au condamnat la închisoare o femeie pentru că s-a plîns de zgomotul făcut de o moschee

Musulmanii au condamnat la închisoare o femeie pentru că s-a plîns de zgomotul făcut de o moschee

O femeie budistă din Sumatra, Indonezia a fost condamnată la 18 luni de închisoare pentru că s-a plîns de zgomotul produs de o moschee din cartierul în care locuieşte în momentul în care oamenii sînt chemaţi la rugăciune, scrie noi.md

Condamnarea a fost făcută în baza unei legi controversate a blasfemiei, notează The Guardian.

Tribunalul din Medan a condamnat-o pe Meiliana, o femeie în vîrstă de 44 de ani, la 18 luni în închisoare, după ce aceasta a solicitat moscheei să reducă volumul sistemului de amplificare pentru adzan, sau chemarea la rugăciune.

Condamnarea dată sub controversata lege a blasfemiei din Indonezia a fost contestată de grupurile pentru drepturile omului, la care s-au alăturat două figuri înalte ale celor mai mari două corpuri islamice din Indonezia. “Nu văd cum a spune << adzan este prea tare >> reprezintă o expresie a ostilităţii faţă de un anumit grup sau o anumită religie”, a spus şeful organizaţiei religioase Nahdlatul Ulama, Robikin Emhas.

Robikin a solicitat autorităţilor să nu folosească legile blasfemiei ca “un instrument pentru suprimarea libertăţii de exprimare” şi că musulmanii din Indonezia ar trebui să se raporteze la aceste opinii ca la nişte “critici constructive”.

Criticii declară că legea blasfemiei din Indonezia este folosită pentru a ataca minorităţile.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *