Selectați pagina

Multi tineri se întorc pe căile Domnului și relatează minunile întâmplate în viaţa lor datorită mijlocirii Sfântului Augustin…

Multi tineri se întorc pe căile Domnului și relatează minunile întâmplate în viaţa lor datorită mijlocirii Sfântului Augustin…

Dat fiind faptul ca Fericitul (Sfantul) Augustin de Hippona este tot mai blasfemiat in cercurile asa-zis “ortodoxe” care indraznesc a-l numi eretic datorita greselilor sale teologice (oameni cu care Parintele Serafim Rose s-a luptat foarte mult in timpul vietii sale) si pentru ca in mai putin de o luna acesta va fi praznuit de pravoslavnica Biserica rasariteana, m-am gandit sa va aduc la cunostinta urmatoarele intamplari:

“Urmatoarele intamplari sunt povestite de catre staretul Manastirii Sfantul Augustin de Hippona si Sfantul Serafim de Sarov, parintele Nektarios Moulatsiotis, din satul Trikorfo, din Grecia centrala. Una dintre mandriile manastirii este ca are cele mai multe turnuri cu clopote din lume (400 de clopote). Este o fratie misionara, foarte cunoscuta in Grecia si in strainatate.

Multi tineri se intorc la/pe caile Domnului si ne trimit scrisori in care ne povestesc minunile intamplate in viata lor datorita mijlocirii Sfantului Augustin. Mai jos sunt cateva exemple:

1. Un tanar baiat de 23 de ani, un dependent de droguri, obisnuia sa tot aiba vise cu un sfant care il tot intreba daca vrea sa fie salvat.

Tanarul raspundea mereu ca vrea sa fie eliberat de patima drogurilor care l-au adus in ruina. Sfantul i-a spus atunci: <<Casa mea este in Trikorfo Doridos. Du-te acolo si te vei face bine!>> . Tanarul baiat a venit la noi si ne-a spus tot ce i s-a intamplat, iar noi l-am adus la biserica Manastirii. Cand a vazut icoana Sfantului Augustin a strigat: <<El a fost! El a fost!>> si a cazut in genunchi ca sa il cinsteasca. Miracolul s-a infaptuit. Pana in ziua de azi, tanarul baiat, precum ne-a povestit, a scapat de uzul oricarui drog si chiar si de tentatia de a se droga. (Nu i-am inclus numele datorita asocierii sale cu drogurile.)

2. Doamna Vissaria Dagla din Lefkada a trecut printr-o incercare grea cu fiul sau, Panagioti, care locuia in America.

In ziua Craciunului din 1994 fiul sau care era casatorit si avea 3 copii, si-a abandonat familia si casa fara niciun motiv sau cauza. Mama sa, odata ce a auzit aceasta si neputand face nimic, a cazut in genunchi si i-a invocat pe Sfantul Augustin si pe Sfanta Monica, mama Sfantului Augustin, sa mijloceasca pentru fiul ei. S-a facut ca in 2 luni minunea s-a petrecut, rugaciunile ei au fost ascultate, si Panagiotis s-a intors acasa si s-a cait pentru greseala/pacatul facuta/facut. Sfantul Augustin a mijlocit pentru el la fel cum face pentru alti mii de tineri.

3. Domnisoara Aspasia Volga, din Trapezaki – Distrato Arta, ne-a scris urmatoarele:

<<Mult iubite Parinte staret,
Am vizionat programul dvs si m-a miscat sa aud ca pe data de 15 iunie de praznicul Sfantului Augustin si a mamei sale, Sfanta Monica, cele 400 de toace si 62 de clopote ale Manastirii vor fi batute si trase si “pamantul se va clatina” din temelii. Am suferit de o dislocatie a mandibulei vreme de 18 ani. Nu eram in stare sa mananc, sa rad, etc. Auzind despre sfintii acestia, m-am rugat Sfantului Augustin si maicii sale sa ma faca sanatoasa. Mi-am semnul crucii pe obrazul stang in timp ce ma uitam la dvs la televizor. Minunea s-a intamplat imediat! M-am insanatosit in acel moment. Astazi pot sa rad din nou, mananc cu usurinta si il slavesc pe Dumnezeu si pe Sfintii Sai care m-au facut sanatoasa.
Fie ca Dumnezeu sa va dea sanatate si sa va tina in puteri,
Cu drag, nevrednica roaba a lui Dumnezeu,
Asapsia Volga>>

4. Doamna Kelaidi-Kastrinaki Aggeliki, directorul personalului din Megaron Maximou din timpu guvernului lui Mitsotakis, ne viziteaza foarte des Manastirea deoarece are o mare cinstire la/fata de Sfantul Serafim de Sarov.

Fara sa isi dea seama insa, ea se inchina mereu in fata icoanei Sfantului Serafim de Sarov, insa uita mereu de cea a Sfantului Augustin.
Cu toate acestea, dumneaei ne-a scris spunandu-ne urmatorul lucru pe care l-a vazut intr-un vis noaptea:
<<Vedeam ca veneam la Manastirea voastra si cand am ajuns dedesubtul turnului cu clopote, inainte de a intra in biserica, am intalnit in fata mea un sfant care mi-a spus:
“De ce se face ca atunci cand vii la Manastirea noastra niciodata nu ma cinstesti?”
“Cine esti tu?”
“Sfantul Augustin.”, a raspuns Sfantul si a disparut.
Apoi am vazut cum ma miscam inspre interiorul bisericii. Vazand icoana Sfantului Augustin l-am recunoscut imediat pe Sfantul pe care tocmai l-am vazut.>>
Acum, de fiecare data cand ne viziteaza Manastirea, doamna Keliadi ii cinsteste pe ambii sfinti imediat ce intra.”

Pentru rugaciunile Sfantului tau rob, Augustin, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii!

Sursa acestor intamplari este urmatorul articol din limba engleza: https://www.johnsanidopoulos.com/2010/06/orthodox-miracles-of-blessed-augustine.html

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *