Selectați pagina

Multe familii din Moldova decid să aibă al treilea copil

Multe familii din Moldova decid să aibă al treilea copil

Multe familii din Moldova decid, în pofida situației politice, economice și sociale complicate să aibă al treilea copil, scrie noi.md

Experții văd mai multe explicații ale acestui fenomen, una dintre acestea este dorința părinților de a-i asigura măcar mezinului o copilărie fericită.Potrivit opiniei psihologului Serghei Sicicorez, pe care dînsul a împărtăşit-o Noi.md există mai multe motive, care îi determină pe oameni să nască trei și chiar patru copii, în aceste timpuri complicate.

„Prima explicație a sporirii numărului de copii în familiile cetățenilor din Moldova eu o văd, chiar dacă pare straniu, în sporirea religiozității, a spus Serghei Sicicorez. El a subliniat că „Populația de la sate, venită în capitală, este mai religioasă ca cea urbană. La țară este primit să ai familie mare, această tendință este adusă la oraș. O familie patriarhală mare: unde-s doi, este loc și pentru al treilea.

Cel de-al doilea argument ține, după părerea psihologului de creșterea bunăstării acelora, care decid să aibă trei copii – continuă psihologul. – După apariția primilor copii şi educarea lor, a urmat perioada în care mulți părinți au plecat la muncă peste hotare. Reveniți în Moldova, unii dintre ei au dorit să mai nască alți copii, pentru ca aceștia să trăiască altfel, îndestulaţi cu de toate. Dacă cu primul și al doilea copil, în perioada așa-numitei deveniri, ei au fost nevoiți să refuze anumite dorințe ale lor și ale copiilor, după ce au căpătat bani, bunăstare și o situație stabilă ei vor ca cel de-al treilea copil să trăiască bine împreună cu ei.

Al treilea argument numit de Serghei Sicicorez este moda de a naște la maturitate, posibil, sub influența tradițiilor italiene, tradiţiei de a avea o casă, o familie mare, numeroase rude…

Totodată, psihologul recunoaște totuși că tendința de a da naștere celui de-al treilea copil există, dar nu poate acoperi declinul demografic, prin care trece astăzi Republica Moldova.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *