Selectați pagina

Motive să mănânci usturoi verde: vindecă cancerul și bolile cardiovasculare

Motive să mănânci usturoi verde: vindecă cancerul și bolile cardiovasculare

Îl găsim din abundenţă pe piaţă, în fiecare primăvară. Usturoiul verde e unul dintre cele mai eficiente alimente anticancerigene, creşte pofta de mâncare, reduce tensiunea, previne virozele respiratorii şi gripa.

Ajută la întărirea sistemului imunitar deoarece conţine alicină, un compus sulfuric cu efecte benefice asupra organismului. Alicina protejează mecanismele naturale de apărare a organismului.

Este recunoscut pentru proprietăţile sale antiinflamatorii şi antibacteriene, având capacitatea de a proteja împotriva infecţiilor.

Usturoiul verde este bogat în fier, motiv pentru care este indicat a fi consumat cu precădere în cazul anemiilor şi a lipsei de fier.

Conţine un anumit polisulfid care îl face să aibă un efect benefic asupra inimii, protejând împotriva bolilor cardiovaculare şi a tensiunii arteriale mari. În plus, mai conţine şi mangan, un mineral ce contribuie la menţinerea colesterolului bun în limite normale.

S-a demonstrat că scade colesterolul rău şi ajută la prevenirea atacului cerebral. Este aliatul inimii şi al sistemului circulator.

Usturoiul verde este un adjuvant în tratarea răcelilor şi a tusei, dar este totodată eficient şi în tratarea infecţiilor gastro-intestinale.

Blochează dezvoltarea celulelor canceroase şi protejează împotriva anumitor tipuri de cancere. Studiile au arătat că persoanele care consumă des usturoi dezvoltă mai rar cancer la stomac şi colon.

Ajută la îmbunătăţirea sistemului digestiv, dar şi la tratarea problemelor gastrice şi a celor de constipaţie, conform www.garbo.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке