Selectați pagina

Moscova amenință: Sancțiunile impuse Rusiei vor duce la creșterea prețurilor la energie. Bruxelles-ul, acuzat că joacă după cum îi cântă Washington-ul

Moscova amenință: Sancțiunile impuse Rusiei vor duce la creșterea prețurilor la energie. Bruxelles-ul, acuzat că joacă după cum îi cântă Washington-ul

Serghei LavrovMoscova răspunde, cu un avertisment, la decizia UE și SUA de a înăspri sancțiunile impuse Rusiei. Noile sancțiuni anunțate de Statele Unite și Uniunea Europeană se vor traduce printr-o creștere a prețurilor la energie pentru consumatorii europeni, afirmă MAE rus.

Ministerul rus de Externe consideră că sancțiunile impuse de Bruxelles și Washington, după prăbușirea avionului malezian în estul separatist al Ucrainei, ”sunt un pas iresponsabil și vor duce, inevitabil, la o creștere a prețurilor pe piața energetică europeană”. De asemenea, ministerul de Externe de la Moscova a acuzat Bruxelles-ul de ”incapacitatea de a juca un rol independent în politica internațională”, scrie site-ul La Repubblica.

Bruxelles-ul crează obstacole în fața unei colaborări majore cu Rusia în sectoare- cheie, precum energia”, se spune în comunicatul transmis de ministrul rus de Externe. Mai mult, Moscova crede că este vorba de ”un pas iresponsabil care va duce în mod inevitabil la mărirea prețurilor pe piața europeană”.

Rusia spune și că sancțiunile sectoriale decise de Bruxelles în cazul crizei din Ucraina ”sunt contrare normelor Organizației Mondiale a Comerțului”, iar consecințele negative se vor răsfrânge asupra statelor Uniunii Europene.

Ambasadorii UE au decis marți, în unanimitate, înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei, acuzată că destabilizează Ucraina prin sprijinierea separatiștilor pro-ruși. O decizie similară a fost anunțată și de SUA.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. Matei

  de Vasile Ernu
  Mai grav e altceva. Problema din curtea noastră e foarte puțin analizată. Se discută aproape şoptit de o criză fără precedent. În UE, în ultimele zile, preţurile legumelor şi fructelor au scăzut cu 50-70%. O parte din ele sînt direcţionate spre noi. Se vorbeşte deja despre falimentul în lanţ al mai multor firme importante din domeniu. Se pare că tactica rusă este ceva mai parversă decît ne aşteptăm, pentru că loveşte unul din cele mai sensibile sectoare din UE: cel agricol. Să nu uităm că e un sector subvenţionat, care nu-şi schimbă uşor profilul, cu marfă perisabilă, care poate produce repede proteste în lanţ şi de care birocraţii & politicenii UE se cam tem.
  Unii comentatori vorbesc deja despre faptul că agricultorii & fermierii din UE s-ar putea să devină un soi de „a 5-a coloană a Rusiei“ în interiorul UE, fără ca ei să dorească acest lucru. Dispune UE de o strategie în ce proveşte această problemă? Nu am auzit nimic. Necunoscute sînt căile politicii şi războaielor alimentare…

  http://www.criticatac.ro/26217/mincarea-suveranitatea-boicotul-ue-ru/

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii