Selectați pagina

Moscova acuză că SUA „vânează” rușii din întreaga lume

Moscova acuză că SUA „vânează” rușii din întreaga lume

rusiMinisterul rus al Afacerilor Externe i-a avertizat pe cetățenii ruși care călătoresc în străinătate asupra riscurilor reprezentate de organele de drept și serviciile speciale din Statele Unite ale Americii care, afirmă ministerul, s-au angajat într-o „vânătoare” de ruși în întreaga lume.

Într-un comunicat vineri, ministerul acuză de asemenea Washingtonul de răpirea unor ruși, citînd cazuri precum cel al lui Vladimir Drinkman, care a fost extrădat în Statele Unite din Olanda la începutul acestui an.

“Crezînd că-i este permis să facă tot ce vrea, Washingtonul a ajuns pînă acolo încît să ne răpească cetățenii”, afirmă MAE de la Moscova.

Drinkman a pledat nevinovat la acuzațiile că a conspirat cu alți cel puțin patru bărbați pentru a instala programe de tip “sniffer” vizînd monitorizarea traficului rețelelor de calculatoare ale unor companii financiare, procesoare de plată și retaileri din întreaga lume.

“Amenințarea cu detenția sau arestul pe baza mandatului organelor de drept și serviciilor speciale ale SUA în terțe țări încă persistă. Este destul de reală”, a declarat ministerul în comunicat, notează Reuters.

“Autoritățile americane continuă practica inacceptabilă a “vînătorii” de ruși peste tot în lume, ignorînd legislația internațională și obligînd alte state să facă ceea ce nu doresc”, notează comunicatul.

Relațiile dintre Rusia și Occident sînt cele mai proaste de la sfîrșitul Războiului Rece în urmă cu aproape un sfert de secol, în mare parte datorită rolului Moscovei în conflictul din Ucraina, amintește Reuters.

Sursa: Moldpres

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *