Selectați pagina

Monahul Hrisostom Filipescu anunță că s-a întors cu bine la Mănăstirea Secu, în ascultare față de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

Monahul Hrisostom Filipescu anunță că s-a întors cu bine la Mănăstirea Secu, în ascultare față de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

Într-un mesaj publicat pe blogul personal pe data de 8 martie, Hrisostom Filipescu anunță că s-a întors cu bine în țară, la Mănăstirea Secu, sănătos și în ascultare față de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Tânărul egumen (la acea vreme – n.n.) al schitului nemțean „Sfânta Maria Magdalena” -Țibucani, despre a cărui plecare controversată am relatat-o pe larg în noiembrie 2018, își cere iertare pentru toate mesajele apărute în mediul on-line în acea perioadă, punându-le pe seama deteriorării sănătății sale fizice și psihice, și cere cu smerenie un timp de reculegere în rugăciune și liniște.

Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, preotul Constantin Sturzu, care a declarat că întoarcerea părintelui Hrisostom se confirmă, textul justificativ îi aparține în mod real și că, în prezent, ieromonahul se află în Mănăstirea Secu.

Redăm integral mesajul de pocăință adresat credincioșilor și prietenilor de către Hrisostom Filipescu pe blogul său:

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, după perioada de absență, am ajuns cu bine în țară. Sunt sănătos și în ascultare față de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Pentru o vreme mă voi întoarce în Mănăstirea Secu, mănăstirea mea de metanie și v-aș fi foarte recunoscător dacă mi-ați putea îngădui liniștea duhovnicească, specifică rânduielilor monahale.

Vă cer în mod public iertare pentru toate mesajele smintitoare apărute pe diferitele rețele de socializare. Acestea au fost cauzate de un episod neplăcut survenit pe fond de epuizare fizică și psihică, care a deteriorat temporar starea mea de sănătate. Din mila lui Dumnezeu lucrurile își vor relua făgașul firesc.

Să ne întâlnim în rugăciune, acolo unde sufletele noastre își vorbesc altfel! Să ne ajute Dumnezeu să avem cu toții un post cu mult folos duhovnicesc!”

Pe aceeaşi temă:

Preotul Hrisostom Filipescu, dispărut de două săptămîni, a fost găsit în viață, în Germania. Nu a fost victima vreunei infracțiuni

Ce a pățit ieromonahul Hrisostom Filipescu? Consilier al Arhiepiscopiei Iașilor: Cădere psihică gravă

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке