Selectați pagina

Moldovenii vorbesc mai mult la mobil, iar telefonia fixă este tot mai puţin utilizată, potrivit unui raport

Moldovenii vorbesc mai mult la mobil, iar telefonia fixă este tot mai puţin utilizată, potrivit unui raport

Moldovenii vorbesc mai mult la telefonul mobil şi petrec tot mai mult timp pe Internet. Pe de altă parte, telefonia fixă este tot mai puţin utilizată, se arată într-un raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informaţiei.

De la începutul anului, moldovenii au vorbit la telefonul mobil un miliard 520 de milioane de minute. În medie, un utilizator a consumat 255 de minute, scrie publika.md.

Totodată, pe fundalul creşterii popularității aplicaţiei messenger, moldovenii au transmis mai puţine SMS-uri. În primul trimestru, posesorii de telefoane mobile au expediat aproape 200 de milioane de mesaje scurte, în scădere cu peste nouă puncte procentuale faţă perioada similară a anului trecut. S-a redus, cu aproape două puncte procentuale,  şi numărul de mesaje multimedia, 485 de mii de MMS-uri. Moldovenii renunţă şi la telefoanele fixe.

În perioada de referinţă, abonații au vorbit la telefonul staționar peste 440 de milioane de minute. Convorbirile unui singur abonat au avut o durată medie de 201 minute. În prezent, în ţară activează trei operatori de telefonie mobilă, iar piaţa telefoniei fixe este dominată de operatorul naţional în proporţie de peste 90 la sută.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.