Selectați pagina

Moldovenii se opun aderării la NATO – sondaj

Moldovenii se opun aderării la NATO – sondaj

nato_north_atlantic_terrorist_organizationDacă în Republica Moldova ar fi organizat un referendum pe marginea aderării țării la Alianţa Nord-Atlantică, majoritatea cetățenilor s-ar pronunța contra acestui demers. Este concluzia sondajului de opinie realizat în perioada 11-20 octombrie curent, de către Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, informează NOI.md.

Rezultatele sondajului arată că 48 la sută din participanții la plebiscit ar vota contra aderării la NATO, în timp ce 24 la sută – pentru. N-ar participa la vot 8%, iar 14,7% nu ar ști ce să răspundă.

În cazul unui referendum similar privind integrarea în Uniunea Europeană, voturile s-ar repartiza în felul următor: 43% ar vota pentru, 40% – contra , iar 5% nu ar participa la vot. Alte 10% nu au putut da un răspuns la această întrebare.

Autorii studiului au întrebat respondenții cum ar vota și în cazul unui plebiscit privind integrarea în Uniunea Euroasiatică. Astfel, 45 % s-au pronunțat pentru aderarea Republicii Moldova la această organizație, în timp ce contra au fost 35%, alte 6% au spus că nu vor participa la referendum, iar 7% nu au știut ce să răspundă.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1063 de persoane, în 71 de localități ale republicii. Marja de eroare a sondajului este de ± 3 la sută.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *