Selectați pagina

Moldovenii îşi mai pot privatiza locuinţele primite de la stat doar până vara viitoare

Moldovenii îşi mai pot privatiza locuinţele primite de la stat doar până vara viitoare

privatizare locuinteLocuinţele repartizate de stat vor trece în proprietatea unităţilor administrativ-teritoriale pe teritoriul cărora sunt amplasate, dacă nu vor fi privatizate până în vara anului viitor.

Legea care prevede acest mecanism a fost votată în lectură finală de Parlamentul Republicii Moldova pe 17 iulie şi urmează să fie publicat în Monitorul Oficial în scurt timp. Va intra în vigoare după şase luni de la publicare, iar după încă jumătate de an locuinţele neprivatizate vor trece în posesia autorităţilor publice locale, care vor fi obligate să le acorde statut de locuinţe sociale, cu regim de chirie.

Şefa Direcţiei generală arhitectură, construcţii şi locuinţe a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Elena Bejenaru, a declarat pentru agenţia de presă IPN că o astfel de lege a fost votată din considerentul că 2,8% din fondul de locuinţe rămâne neprivatizat (38.000 de locuinţe), unul dintre motive fiind că persoanele cărora le-a fost repartizat spaţiul locativ nu mai stau acolo, dar nici altele nu pot pretinde la locuinţă.

Până  la anul, procedura de privatizare rămâne aceeaşi. Privatizarea se poate face contra bonurilor patrimoniale, mijloacelor băneşti, cât şi gratuit, în cazurile stabilite de lege.

Sursa: adevarul.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *