Selectați pagina

Moldovenii, dependenţi de Internetul mobil! NUMĂRUL RECORD al utilizatorilor înregistrat în 2015

Moldovenii, dependenţi de Internetul mobil! NUMĂRUL RECORD al utilizatorilor înregistrat în 2015

internet-mobilFiecare al treilea moldovean foloseşte internetul mobil. Cel puţin asta reiese din datele Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei pentru primul semestru din acest an.

În şase luni ale anului numărul utilizatorilor de internet mobil a ajuns la peste un milion şi 200 de mii. Cifra este în creştere cu aproximativ patru la sută faţă de perioada similară a anului trecut. Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, majoritatea moldovenilor accesează internetul prin reţelele 3G.

În perioada ianuarie-iunie, companiile de telefonie mobilă “Orange Moldova”, “Moldcell” şi “Moldtelecom”, au efectuat vânzări de peste 270 de milioane de lei pentru serviciile de internet pe mobil.

Totodată, un moldovean a cheltuit, în medie, lunar 27 de lei pentru serviciile de internet mobil, iar accesul la serviciile de internet prin modem şi cartele pentru date a costat aproape 100 de lei pe lună.

Sursa: publika.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.