transnistriaUna dintre modificările pe care le propune Guvernul prevede interzicerea circulației autovehiculelor cu plăcuțe de înmatriculare eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din regiunea transnistreană pe drumurile din Republica Moldova.

Guvernul a aprobat o serie de modificări legislative care stabilesc noi condiții pentru deținătorii de autovehicule înregistrate în străinătate, informează serviciul de presă al executivului.

Potrivit uneia dintre modificările pe care le propune Guvernul, autovehiculelor cu plăcuțe de înmatriculare eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din regiunea transnistreană nu vor avea voie să circule pe drumurile din Republica Moldova a, dacă acestea se află în posesia sau folosința persoanelor fizice care dețin permis de conducere eliberat de autoritățile moldovenești.

„Poliția va fi în drept să aplice șoferilor o amendă de la 25 la 30 de unități convenționale cu aplicarea a 4 puncte de penalizare”, informează sursa oficială.

La ora actuală, mii de cetățeni moldoveni au în posesie sau folosință autovehicule înregistrate de autoritățile din regiunea transnistreană.

Sursa: Sputnik.md