Selectați pagina

Moldoveni, descoperiți în cadrul unor grupări internaționale: Foloseau echipamente „Black Box”

Moldoveni, descoperiți în cadrul unor grupări internaționale: Foloseau echipamente „Black Box”

Mai multe grupări criminale internaționale specializate în fraude informatice cu utilizarea unor echipamente specializate de tip „Black Box” au fost destructurate în cadrul unei operațiuni internaționale. În cadrul acestor grupări erau și cetățeni ai Republicii Moldova.

În perioada anului 2016 până în prezent, ofițerii Centrului pentru combaterea crimelor informatice au participat în cadrul unei operațiuni internaționale desfășurată cu suportul Centrului European pentru criminalitatea informatică din cadrul Europol, scrie independent.md.

Scopul operațiunii îl constituie schimbul informaţional şi cooperarea investigativă între organele de aplicare a legii privind destructurarea grupărilor criminale internaționale specializate în fraude informatice și anume în atacuri asupra ATM-urilor cu utilizarea unor echipamente specializate de tip „Black Box”.

Acest tip de atac, presupune decuparea unei mici părţi frontale a ATM-ului, deconectarea acestuia de la sistemul informatic central şi folosirea unui alt sistem extern precum și de operare pentru conectarea directă la dispensarul de eliberare a numerarului, cu preluarea controlului asupra acestuia în scopul extragerii neautorizate a mijloacelor bănești depozitate în interior.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de țările participante la operațiune s-a reușit identificarea și arestarea a 27 de persoane implicate în atacurile de tip ,,Black Box”

Printre persoanele implicate în atacurile menționate au fost identificați cetățeni din Republica Moldova, România, Federația Rusă și Ucraina, aceștia fiind reținuți pe teritoriul țărilor membre UE.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *