Selectați pagina

Moldova. VIDEO. Are interzis la ajutor social din cauza frigiderului și a televizorului

femeie din briceniAu lucrat toată viața pentru o bătrânețe ușoară, dar s-au pomenit că nu le ajung bani nici măcar pentru strictul necesar. Este situația în care se află numeroase persoane vulnerabile și cărora nu le sunt acordate ajutoare sociale.

Într-o astfel de situație s-a pomenit și Liuba Orașciuc, locuitoare a orașului Briceni. Femeia locuiește de una singură, după ce soțul i-a decedat în anul precedent, transmite Canal X, citatt de stirilocale.md. Ea se plânge că pensia de 703 lei nu-i ajunge nici măcar pentru a-și cumpăra medicamente și a achita serviciile comunale, nemaivorbind de alimente și căldură.
Deși s-a adresat pe patru ori la Direcția Asistență Socială pentru a beneficia de ajutor social pe perioada rece a anului, de fiecare dată solicitările i-au fost respinse.
Ecaterina Chetruș, șef Asistență socială comunitară din Briceni, spune că femeia nu a primit ajutor din cauza condițiilor de trai pe care le are acasă. Femeia are televizor, telefon, frigider și gaz, iar din acest motiv nu i se cuvine ajutor social.
Deși legea prevede că persoanele care au un venit mai mic de 1.024 de lei, pot să beneficieze de ajutorul social pe perioada rece a anului. În această sumă se include atât pensia, salariul, cât și condițiile în care trăiește persoana. Aceasta este calculată de o programă computerizată a Ministerului Muncii Protecției Sociale și Familiei.
Cu ochii în lacrimi femeia spune că frigiderul este gol tot timpul pentru că pensia nu-i permite să-și cumpere alimente și, deși este conectată la rețeaua de gaze, nu-l folosește fiindcă este prea scump. Bătrâna se încălzește cu lemnele pe care le adună de pe marginea drumului.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=UIQb5NT-5as[/youtube]
SursaPolitik.md cu referire la stirilocale.md

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *