Selectați pagina

Moldova va oferi cetățenie celor care vor investi în economia țării

Moldova va oferi cetățenie celor care vor investi în economia țării

Guvernul Republicii Moldova intenționează să adopte o hotărâre prin care va oferi cetățenie persoanelor care vor investi în economia Republicii Moldova.

Aceasta ar permite investitorilor din Rusia să călătorească fără vize în țările membre ale Uniunii Europene. Potrivit documentului, decizia va intra în vigoare la data de 1 iunie 2017.

Declarațiile au fost făcută astăzi de către președintele Igor Dodon în cadrul unei întrevederi cu antreprenorii ruși, relatează presa rusă, citată de UNIMEDIA.

„La sfârșitul anului trecut, în Parlamentul R. Moldova a fost adoptată o lege. Această lege există și în alte state și ar putea interesa antreprenorii ruși să investească în economia Moldovei. Mai mult, o astfel de hotărâre va fi adoptată săptămâna viitoare. Cred că va fi vorba despre 100 sau 150 de mii de dolari, sau 200 de mii- vom vedea ce se va decide săptămâna viitoare”, a declarat Igor Dodon.

Președintele consideră că, ideea este una interesantă, dat fiind faptul că în baza pașaportului moldovenesc cetățenii pot circula în UE fără vize.

„Vreau să atrag atenția reprezentanților businessului rusesc asupra acestui fapt. Bun venit!”, a concretizat el.

UNIMEDIA reamintește că Igor Dodon se află într-o vizită de două zile la Moscova. A avut deja o întrevedere cu Patriarhul Kiril.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *