Selectați pagina

Moldova va interzice importul în țară a produselor lactate din Ucraina cu etichetare ce nu corespunde noilor cerințe

Moldova va interzice importul în țară a produselor lactate din Ucraina cu etichetare ce nu corespunde noilor cerințe

Moldova a anunțat Ucraina că, începând cu 1 octombrie 2019, va interzice importul în țară a produselor lactate cu etichetare ce nu corespunde noilor cerințe.

Despre aceasta a anunțat mass-media ucraineană, menționând că, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor din Moldova a notificat Serviciului de Stat al Ucrainei cu privire la siguranța produselor alimentare și protecția consumatorilor cu privire la cazurile de nerespectare a cerințelor de etichetare a produselor lactate ucrainene, în conformitate cu legislația republicii, transmite Noi.md.

Potrivit anunțului de pe site-ul Serviciului de Stat pentru Alimentație, printre comentariile privind etichetarea produselor lactate se regăsesc următoarele observații:

  • lipsa denumirii produsului alimentar în limba de stat;
  • lipsa indicării importatorului produselor alimentare și nerespectarea dimensiunii scrisului de pe etichetă;
  • absența după lista ingredientelor a informațiilor despre prezența sau absența substanțelor sau produselor care produc reacții alergice sau intoleranță.

În plus, autoritatea competentă a Moldovei a anunțat intrarea în vigoare, începând cu 29 septembrie 2019, a Hotărârii Guvernului Republicii Moldova din 7 martie 2019 „Cu privire la aprobarea Cerințelor de calitate pentru lapte și produsele lactate”. Documentul reglementează cerințele privind etichetarea produselor alimentare, atât a produselor lactate interne, cât și a celor importate.

„Începând cu 1 octombrie 2019, Agenția Națională va aplica măsuri restrictive în ceea ce privește importul de produse lactate cu o etichetare care nu corespunde cerințelor legislative și normelor Republicii Moldova”, se arată în comunicatul Serviciului de Stat pentru Alimentație.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *