Selectați pagina

Moldova şi Ucraina restabilesc un segment feroviar, ce va permite ocolirea regiunii transnistrene

Moldova şi Ucraina restabilesc un segment feroviar, ce va permite ocolirea regiunii transnistrene

vagoane-marfare-calea-ferataFeroviarii din Moldova şi regiunea Odesa au convenit asupra restabilirii unei porțiuni de cale ferată între staţia Berezino (Odesa) şi staţia Basarabeasca (Moldova), care va ocoli regiunea transnistreană. Tronsonul feroviar respectiv cu o lungime totală de 22 de kilometri nu funcţionează de 16 ani.

Procesul-vernal, care prevede acţiunile ce urmează a fi întreprinse de ambele părţi în acest sens a fost semnat marţi la Odesa de directorul general al CFM, Iurii Topala şi guvernatorul regiunii Odesa Mihail Saakașvili și directorul interimar al ÎS Căile Ferate Ucrainene, Alexandr Zavgorodnîi .

„Este un traseu feroviar direct spre porturile din Odesa. Segmentul Berezino-Basarabeasca are o importanţă în ceea ce priveşte ocolirea regiunii transnistrene. După restabilire, tronsonul va facilita şi eficientiza legătura feroviară dintre două state”, a declarat Alexandr Zavgorodnîi, citat de www.ria.ru.

Totodată, la întâlnire s-a decis constituirea unui grup de lucru format din specialiști moldoveni și ucraineni care va lua decizii cu privire la asigurarea transportului de mărfuri pe traseul Arțiz-Basarabeasca-Reni-Galați, precum și va coordona acțiunile întreprinse conform planului de Formare a Trenurilor pe anii 2015-2016.

De asemenea, s-a discutat formarea unui grup de lucru responsabil de elaborarea tarifelor transportului marfar pe segmentul de cale ferată Basarabeasca-Etulia-Reni-Giurgiulești.

Mai mult ca atât, a fost pusă în discuție lansarea unei noi curse Chișinău-Odesa.

Sursa: moldova.org

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.