Selectați pagina

Moldova poate să devină ţinta unor atacuri teroriste?

Moldova poate să devină ţinta unor atacuri teroriste?

armamentActualmente, nicio ţară din lume nu poate fi asigurată împotriva unor manifestări cu tentă teroristă. Declaraţia a fost făcută de directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), Mihai Balan, într-un interviu pentru Infotag.

“Activizarea entităţilor teroriste, manifestată prin comiterea unor atentate de rezonanţă în diverse regiuni ale lumii, intensificarea acţiunilor de recrutare a noilor membri şi propagare prin intermediul reţelei Internet a ideologiilor radicale, ameninţarea cu noi atentate de amploare din partea grupărilor teroriste internaţionale denotă tendinţe îngrijorătoare ale acestui fenomen, inclusiv în spaţiul european, fapt ce reprezentă o provocare majoră la adresa securităţii regionale”, susţine Mihai Balan.

Contextul regional de securitate plasează Republica Moldova într-un cadru de risc cu potenţial de ascendenţă în aspect terorist.

Totodată, evaluările şi analizele efectuate de Serviciu denotă faptul că ţara noastră nu este privită în calitate de ţintă pentru comiterea atacurilor teroriste.

“Serviciul, în calitate de autoritate naţională, desfăşoară în mod continuu măsuri de prevenire, depistare și contracarare a manifestărilor teroriste și a infracțiunilor conexe”, a mai spus directorul SIS.

În contextul evenimentelor din Paris, Serviciul a intensificat acţiunile de monitorizare a mediilor de risc terorist, desfăşurându-se şi alte măsuri specifice întru menținerea unui grad de risc terorist cât mai diminuat.

La nivel naţional este asigurată interacţiunea serviciului cu toate structurile de forţă.

“O atenţie deosebită în acest context se acordă interacţiunii cu serviciile de inteligenţă partenere (atât din Est, cât și din Vest), în cadrul căreia se efectuează schimbul permanent de date şi informaţii operative cu privire la entităţi ce ar putea avea tangenţă la acţiuni teroriste, analize de risc pe situaţia de securitate în regiune, potenţialii factori de destabilizare, evenimente, fenomene”, a conchis Mihai Balan.

Sursa: publika.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii