Selectați pagina

Moldova, lider la capitolul mortalitatea infantilă. Numărul avorturilor este aproape egal cu cel al naşterilor

Moldova, lider la capitolul mortalitatea infantilă. Numărul avorturilor este aproape egal cu cel al naşterilor

abortMoldova este lider la capitolul mortalitate infantilă, potrivit unui studiu al organizaţiei Salvaţi Copiii. În acelaşit timp, specialiştii din ţară atrag atenţia şi asupra faptului că numărul avorturilor este aproape egal cu cel al naşterilor.

Anul trecut, 477 de micuţi au murit la naştere sau în scurt timp după ce au venit pe lume. Astfel, cei mai mulţi copii au decedat din cauza malformaţiilor congentiale, peste 160. Pe locul doi sunt afecţiunile în perioada perinatală – 145 de cazuri. Iar din cauza traumastismelor şi intoxicaţiilor au murit 60 de copii.

avort

“În cazul în care anual avem oficial 40.000 de naşteri şi 20.000 de avorturi. Dacă ne uităm la datele neoficiale în ceea ce priveşte avorturile medicamentoase, atunci vedem că avem parietatea de unu la unu, un avort la o naştere”, a declarat medicul ginecolog-obstretician Ştefan Gaţcan.

În clasament au fost incluse peste 40 de ţări. Potrivit datelor organizaţiei Internaţionale Salvaţi Copiii, circa 43% din femeie din Moldova folosesc metode moderne de contracepţie.

[youtube]http://youtu.be/P4ksUi621fY[/youtube]

Sursa: publika.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii