Selectați pagina

Moldova începe pregătirile către noul recensămînt al populației

Moldova începe pregătirile către noul recensămînt al populației

În cadrul programului de asistență tehnică oferită de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), în Moldova a sosit expertul internațional Eliahu Ben Moshe.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în ansamblu el a și-a planificat trei misiuni de lucru în RM pentru a studia potențialul instituțional al Biroului, necesitățile acestuia și a elabora planul de acțiuni pentru organizarea următorului recensămînt al populației și locuințelor al republicii în 2020, în conformitate cu recomandările și practica ONU/Eurostat.

În cadrul primei misiuni care va dura pînă la finele săptămînii expertul intenționează să aprecieze toate etapele precedentului recensămînt din 2014, care a fost efectuat în conformitate cu recomandările Conferinței statisticienilor europeni.

În primul rînd el se va familiariza cu baza normativă a RM, planul de activitate a BNS, bugetul acestuia,  metodologia de colectare a datelor, instruirea personalului.

După cum s-a comunicat anterior, ultima oară recensămîntul populației și locuințelor în RM a fost efectuat în 2014, însă prelucrarea datelor din cauza penuriei de mijloace a fost finalizată la începutul acestui an. Populația a primit acces la ele relativ recent.

Sursa: noi.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *