Selectați pagina

Moldova, în primele zece ţări în creşterea nivelului de religiozitate

Moldova, în primele zece ţări în creşterea nivelului de religiozitate

ortodoxiaRepublica Moldova se află printre primele zece ţări, într-un clasament privind creşterea nivelului de religiozitate. Studiul, numit „Indicele global de religiozitate şi ateism pentru anul 2012”, a fost realizat de un grup de agenții din 57 de țări ale lumii. Acesta relevă sentimentele de credință sau necredință la persoanele interogate.

Potrivit studiului Win-Gallup International, 83% din populația Republicii Moldova este credincioasă. Nivelul de religiozitate în Moldova a crescut, între 2005 și 2012, de la 78% la 83%. În acelaşi timp, procentul ateilor a crescut de la 2% la 5%. Astfel, ţara noastră se plasează pe locul opt, în ceea ce priveşte creşterea nivelului de religiozitate. Moldova este precedată de Pakistan şi urmată de Columbia. Totodată, Republica Moldova ocupă locul 14 în clasamentul general privind indicile religiozităţii.

Primele zece țări cu o populație majoritar religioasă se numără: Gana (96%); Nigeria (93%); Armenia (92%); Fiji (92%); Macedonia (90%); România (89%); Iraq (88%); Kenia (88%); Peru (85%); si Brazilia (85%).

Pe de altă parte, primele zece țări cu cei mai mulți atei recunoscuți sunt: China ( 47% );  Japonia (31%); Republica Cehă (30%); Franța (29%); Corea de Sud (15%); Germania (15%); Olanda (14%); Austria (10%); Islanda (10%); Australia și Irlanda (10%)

Studiul a fost realizat în perioada noiembrie 2011-ianuarie 2012, pe un eşantion de 51.927 de persaone. În Republica Moldova au fost intervievate 1.086 de persoane.

Sursa: publika.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. marele Păcătos

  şi ateiştii au credinţă, ei cred în moarte veşnică.
  aceasta-i temeiul credinţei lor.

  Credinţa adevărată este când omul nu-L răstigneşte pe Dumnezeu Adevărat cu păcatele sale – da restul salvare nu au, înafară de mila Domnului.

  Cununia, Botezul şi prohodul este formal dacă în sufletul omului nu arde scânteia Dumnezeirii!

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке