Selectați pagina

Moldova împrumută de la Banca Mondială 25 milioane de euro pentru vaccinarea populaţiei

Moldova împrumută de la Banca Mondială 25 milioane de euro pentru vaccinarea populaţiei

Republica Moldova va beneficia de finanţare adiţională, în sumă de 24,8 milioane de euro, sub formă de credit, pentru implementarea procesului de imunizare împotriva infecţiei COVID-19, la nivel naţional.

vaccinare

Moldova împrumută de la Banca Mondială 25 milioane de euro pentru vaccinarea populaţiei

În acest scop, Guvernul a aprobat ratificarea Acordului de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare privind Proiectul „Răspuns de Urgenţă la COVID-19 – finanţare adiţională”, transmite IPN.

Mijloacele băneşti vor fi folosite pentru achiziţionarea vaccinurilor, investiţii în sistemele lanţului frigorific, dezvoltarea sistemelor informaţionale în sănătate, gestionarea deşeurilor medicale, precum şi pentru acordarea de asistenţă tehnică destinată fortificării capacităţilor de implementare a procesului de imunizare.

Republica Moldova va putea achiziţiona vaccinurile din diferite surse, inclusiv direct de la producători sau prin intermediul platformei COVAX, precum şi din alte state ce dispun de stocuri suplimentare de vaccinuri, ţinând cont de raportul calitate-preţ, standardele de reglementare, capacitatea sistemului naţional de imunizare, precum şi de durata de livrare.

Acordul de finanţare cu AID privind implementarea Proiectului „Răspuns de urgenţă la COVID-19-finanţare adiţională” a fost semnat de către preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la data de 9 august 2021.

Termenul de implementare a Acordului este până pe 30 aprilie 2023.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *