Selectați pagina

Moldova dorește să reia cît mai curînd negocierile privind Transnistria

Moldova dorește să reia cît mai curînd negocierile privind Transnistria

negocieriAutorităţile Republicii Moldova sînt interesate în reluarea cît mai grabnică a negocierilor în toate cele trei formate: „5+2”, „1+1” și formatul grupurilor de lucru sectoriale din partea Chișinăului și Tiraspolului. Declarația a fost făcută de vicepremierul ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, în cadrul întrevederii cu şeful Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, José-Luis Herrero, şi şeful Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan, informează NOI.md.

Potrivit MAEIE, în cadrul întîlnirii interlocutorii au făcut un schimb larg de opinii pe marginea chestiunilor actuale vizînd cooperarea Republicii Moldova cu Consiliul Europei și OSCE, în particular, vizînd rolul acestor organizaţii în întărirea relațiilor interetnice, implementarea cadrului normativ privind statutul UTA Găgăuzia și procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Părțile au subliniat, de asemenea, importanţa definitivării în cel mai scurt timp a procesului de elaborare și adoptare a Strategiei de consolidare a relațiilor interetnice pe perioada 2016-2023.

Reprezentanţii Consiliului Europei şi OSCE au reiterat disponibilitatea acestor organizaţii de a oferi asistenţa necesară în atingerea obiectivelor stabilite în această strategie, menite să contribuie la întărirea coeziunii sociale şi a armoniei interetnice.

La rîndul său, Andrei Galbur a subliniat contribuţia valoroasă a acestor două organizaţii în promovarea măsurilor de întărire a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului.

SURSA: NOI.MD

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке