Selectați pagina

Moldova dispune de toate premisele pentru dezvoltarea comerțului electronic

Moldova dispune de toate premisele pentru dezvoltarea comerțului electronic

În Moldova există absolut toate premisele pentru buna dezvoltare a comerţului electronic.

Afirmația a fost făcută de premierul Pavel Filip la deschiderea Forumului dedicat comerțului online, care a reunit peste 400 de antreprenori și tineri pasionați de domeniul IT, informează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, în mesajul său de salut, prim-ministrul a menționat că activitatea de comerţ electronic capătă o pondere tot mai mare în Moldova, iar Guvernul va întreprinde și în continuare măsurile necesare pentru a facilita dezvoltarea acestuia.

„Oamenii nu mai au timp să meargă la piață sau la magazin, deja obișnuiesc să facă achizițiile pe platformele online și aici trebuie să aibă grijă cei care produc. Pentru a avea acces la o piață mare, trebuie să ai acces la comerțul online”, a declarat Pavel Filip.

Şeful Executivului a spus că au fost deja făcute o serie de modificări la Legea privind comerțul electronic, pentru a o adapta la realitățile și necesitățile existente. De asemenea, dinamizarea sectorului tehnologiilor informaționale este asigurată de prevederile Strategiei naţionale „Moldova Digitală 2020” și de cele ale Legii cu privire la Parcurile IT.

„În Republica Moldova există absolut toate premisele pentru a avea o dezvoltare bună a comerțului electronic și nu numai, a tuturor domeniilor ce au necesitatea de a utiliza platformele IT. Să nu uităm că avem o acoperire cu internet în bandă largă care depășește 98 %, avem o infrastructură foarte bine dezvoltată și avem pusă baza pregătirii specialiștilor în IT”, a mai spus premierul.

Forumul este organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova și SalesZone.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *