Despre pericolul tehnologii 5G citiţi în următoarele articole:

Mai jos publicăm ştirea apărută pe tvrmoldova.md:

Grupul Orange în Republica Moldova a testat şi a prezentat astăzi tehnologia 5G. Aceasta se bazează pe trei componente: îmbunătăţirea benzii mobile de mare viteză, acces de mare viteză în ceea ce priveşte reţeaua fixă şi aplicaţii noi pentru a sprijini transformarea digitală a afacerilor. Până în anul 2020, testele ce vizează aceste trei zone vor pregăti sosirea 5G atât pentru consumatori, cât şi pentru clienţii business.

„De fiecare dată am trăit emoţii deosebite în momentele în care operatorii din Republica Moldova au trecut de la o generaţie de tehnologii la alta. Cunosc emoţiile pe care le trăiesc colegii, dar şi emoţiile clienţilor care sunt în aşteptarea tehnologiilor şi a soluţiilor noi. Pe lângă muncă şi efort, în spatele acestor realizări sunt investiţii enorme.  Republica Moldova a demonstrat că merită să se facă investiţii aici, iar clienţii noştri sunt foarte receptivi la tot ce înseamnă tehnologii noi”, a declarat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, la eveniment.

„Cred cu tărie că, trebuie să existe colaborare, suficiente argumente şi o motivaţie puternică din partea Guvernului astfel încât operatorii să continue să investească în ţara noastră. Republica Moldova ar putea servi drept o ţară de testare a tehnologiilor performante. În acest context, încurajez operatorii să investească şi să crească aici în Republica Moldova”, a precizat ministrul în discursul său.

Directorul operaţional Orange Group pentru regiunea europeană, Jean-Marc Vignolles, a menţionat că Republica Moldova se arată foarte deschisă inovaţiilor tehnologice, mai mult ca atât, apreciază eforturile depuse de Guvern pentru a facilita inovaţia şi educaţia digitală.

„Datorită beneficiilor şi facilităţilor oferite de parcul IT, compania Orange si-a extins activităţile, acum oferim servicii şi altor operatori, din alte ţări, în timp ce ne aflăm pe teritoriul Republicii Moldova. Prin testul de astăzi reiterăm disponibilitatea Grupului de a investi în Moldova pentru a le oferi clienţilor cele mai bune experienţe în conectivitate”, a spus Jean-Marc Vignolles.

5G este generaţia a cincea de viteză în telefonia mobilă, aceasta fiind succesoarea tehnologiei 4G. Odată cu implementarea noii tehnologii viteza transferului de date va creşte, iar timpul de răspuns va fi îmbunătăţit.