Selectați pagina

Moldova. Au falsificat zeci de carduri bancare și au extras peste 1,5 milioane de lei

Moldova. Au falsificat zeci de carduri bancare și au extras peste 1,5 milioane de lei

video-au-falsifcat-zeci-de-carduri-bancare-si-au-extras-peste-1-5--milioane-de-lei-Au falsifcat peste 1000 de carduri bancare și au extras peste 1,5 milioane de lei. Este vorba despre cei doi tineri, cu vârsta de 20 de ani, originari din Chișinău, care au fost reținuți în flagrant ieri, 28 mai, în centrul Capitalei.

Detalii despre acest caz au fost prezentate astăzi, 29 mai, în cadrul unei conferințe de presă de către şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Ion Bodrug, notează UNIMEDIA.

 [youtube]http://youtu.be/3WUN83TY7u0[/youtube]

Potrivit sursei, gruparea criminală era specializată în falsificarea cardurilor bancare și acționau pe teritoriul Republicii Moldova, Ucraina și SUA. Tinerii au o bună pregătire în domeniul IT. Pe lângă cei doi suspecți reținuți ieri în Capitală, încă un tânăr de 22 de ani a fost reținut pe teritoriul Ucrainei.

Informația despre acest caz a parvenit în luna aprilie la Centrul de Combatere a Infracțiunilor Informatice din cadrul Inspectoratului General de Poliție. Astfel, membrii grupării criminale au fabricat și au pus în circulație de la începutul anului peste 1000 de carduri bancare false, majoritatea aparțin băncilor comerciale din SUA. Au exista circa 2000 de tentative de extragere a banilor, dintre care 700 s-au soldat cu succes. În rezultat au fost extrase circa 1,5 milioane de lei.

Pe data de 28 mai, la bancomatele unei bănci comerciale din Capitală au fost reținute membrii grupării criminale, care intenționau să extragă mijloace bănești. În posesia acestora, în momentul reținerii, au fost depistate 20 de carduri bancare false, precum și mijloace bănești în valoare de 50 mii lei. De asemenea, în cadrul perchezițiilor a fost identificat și laboratorul unde erau fabricate cardurile bancare, valoarea căruia constituie circa 100 mii lei.

UNIMEDIA amintește că, ieri, 28 mai, doi tineri au fost reținuți chiar în faţa Ministerului Afacerilor Interne de către mascații Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”. Asupra tinerilor au fost depistate sume de bani în diferită valută.

În prezent, se petrec măsuri îndreptate la identificarea și altor membrii grupării precum și a locului lor de aflare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *