Pînă la 24 februarie, Moldova a rămas singura țară din Europa care nu a început încă vaccinarea împotriva coronavirusului.

fara vaccin in moldova

Moldova a rămas singura țară din Europa care nu a început încă vaccinarea împotriva coronavirusului

Potrivit portalului Our World in Data, care colectează date despre vaccinările din întreaga lume, procesul de imunicare a început în toate țările continentului european. Portalul nu are date doar pentru trei țări balcanice: Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina și Republica Kosovo, parțial recunoscută.

Cu toate acestea, potrivit ABC News, vaccinările au început în Macedonia de Nord pe 17 februarie. În Kosovo parțial recunoscut, vaccinările nu au început, scrie NewsMaker.

Pe 13 februarie, Bosnia și Herțegovina a anunțat începerea vaccinării cu vaccinul rus Sputnik V. Potrivit presei balcanice, sînt vaccinați lucrătorii din domeniul sănătății care locuiesc în entitatea bosniacă.

În Ucraina, vaccinarea a început pe 24 februarie. În România, aproximativ 7% din populație a fost deja vaccinată, folosind 1,44 milioane de doze de vaccin coronavirus.

Amintim, autoritățile moldovenești așteptau livrarea primului lot de vaccin coronavirus pînă la jumătatea lunii februarie datorită platformei COVAX. Cu toate acestea, pînă la 15 februarie, Moldova nu primise vaccinul.

Potrivit planului de imunizare, de îndată ce vaccinurile vor ajunge în țară, vor începe să vaccineze în primul rînd lucrătorii din domeniul sănătății.