Selectați pagina

Moldova a nimerit in zona rosie a hartii mondiale privitor acceptarea sodomitilor

Moldova a nimerit in zona rosie a hartii mondiale privitor acceptarea sodomitilor

Moldova ramine a fi o tara traditionala, care nu accepta relatiile sodomite.

Asociatia sodomitilor LGBT a publicat un clasament recent al tarilor din UE, in care Moldova a obtinut locul 43 din 49 de tari studiate, cu un indice de acceptare a sodomitilor de doar 13%. Astfel tara noastra a nimerit in zona rosie a clasamentului, ne informeaza bloknot-moldova.md

– Evaluarea tarilor s-a efectuat atit din punct de vedere al legilor care se refera la sodomiti, cit si privitor la atitudinea societatii catre acestia. Pe o scala de la 0 la 100%, cifra minima reprezinta neacceptarea totala a relatiilor sodomite, se remarca in studiu.

Tarile europene cu un indice de acceptare cel mai mare a relatiilor sodomite sunt Malta (88%), Norvegia (78%), Marea Britanie (76%). Acest indice e cel mai mic in tari ca Belorusia si Moldova (in ambele tari ~13%), San-Marino (12%), Monaco (9%), Turcia (8%), Armenia (7%), Rusia (6%) si Azerbadjan (4%).

Zilele acestea multe tari sarbatoresc Ziua internationala a sodomitilor. In legatura cu aceasta activistii sodomiti organizeaza diferite evenimente publice.

Traducere: aparatorul.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *