Selectați pagina

Moaştele Sfântului Spiridon, la Chişinău

Moaştele Sfântului Spiridon, la Chişinău

racla-moaste-spiridonO icoană şi părticele din moaştele Sfântului Spiridon al Trimitundei au fost aduse din Grecia la Catedrala Mitropolitană “Naşterea Domnului” din capitală. Relicvele au fost aşteptate de zeci de credincioşi, tineri şi vârstnici deopotrivă, care au asistat la slujba oficiată cu această ocazie şi s-au rugat pentru sănătate şi iertare de păcate.

În ultimii ani, această icoană a Sfântului Spiridon, cunoscut ca mare făcător de minuni, şi părticele din moaştele sale, au fost duse spre închinare în biserici din mai multe ţări, iar cei care s-au apropiat de ele cu credinţă au mărturisit ulterior că au primit tămăduire de multe boli, iar cererile le-au fost ascultate. În speranţa că vor fi şi ei ajutaţi, zeci de credincioşi din capitală s-au grăbit să-şi plece genunchii în faţa Sfântului.

Sfântul Spiridon a fost episcop, în vremea Impăratului Constantin cel Mare. A primit de la Dumnezeu harul tămăduirilor, iar cei care i s-au rugat cu credinţă nu au rămas neajutaţi.

Datorită minunilor săvârşite în întreaga lume, Sfântul Spiridon a fost numit “sfântul călător”. Slujitorii Catedralei din Insula Corfu, unde sunt păstrate moaştele sfântului, spun că, pentru perioade scurte de timp, el nu mai este prezent în racla din incinta lăcaşului de cult, iar când revine, moaştele sale sunt calde şi prăfuite, la rândul lor, încălţările sfântului apar tocite, păstrând pe ele pământ şi fire de iarbă. Iată de ce, în fiecare an, în ziua de 12 decembrie, când este sărbătorit Sfântul Spiridon pe stil nou, îi sunt schimbate veşmintele. Icoana şi părticele din moaştele Sfântului vor rămâne în Catedrala Mitropolitană până pe 31 iulie, când vor fi duse în alte biserici din ţară.

Sursa: jurnaltv.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.