Selectați pagina

Mitropolitul Serafim de Pireu și Phaliro: Există un joc geopolitic și geostrategic înspăimântător între NATO și Federația Rusă

Mitropolitul Serafim de Pireu și Phaliro: Există un joc geopolitic și geostrategic înspăimântător între NATO și Federația Rusă

Mitropolitul Serafim de Pireu și Phaliro, invitat la emisiunea “În presă” a canalului grecesc de televiziune “Kontra”, a vorbit, între altele, despre controversa dintre Fanar și Moscova asupra problemei ucrainene, pe care o vede “o chestiune foarte, foarte complexă, complicată, cu multe fațete, vizând atât Biserica Ortodoxă cât și prezența sa în lume”.

De asemenea, Mitropolitul a vorbit despre istoria Bisericii, subliniind că “Biserica nu trebuie să fie folosită, după planurile geopolitice, geostrategice, care sunt urmărite și există în sistemul vieții mondiale și al coabitării popoarelor. Biserica este poporul lui Dumnezeu, care călătorește în timp în Împărăția lui Dumnezeu, motiv pentru care etnofilismul este o erezie”.

“Ca urmare, nu vorbim despre Biserici naționale, vorbim despre un popor al lui Dumnezeu, despre o Biserică pentru toți: ruși, greci, bulgari, sârbi și toți cei care cred în Iisus Hristos” a adăugat Mitropolitul de Pireu.

În legătură cu Ucraina, Mitropolitul Serafim a subliniat:

“Există un joc geopolitic și geostrategic înspăimântător între NATO și Federația Rusă, așa că veți înțelege că Biserica nu poate intra în aceste lucruri ca un instrument”.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *