Selectați pagina

Mitropolitul rus Ilarion a fost primit într-o audienţă privată de papa pentru a-l informa despre situaţia bisericilor non-canonice din Ucraina

Mitropolitul rus Ilarion a fost primit într-o audienţă privată de papa pentru a-l informa despre situaţia bisericilor non-canonice din Ucraina

Notă: Noi, fiind ortodocşi, ne întrebăm ce griji are papa care e catolic, faţă de situaţia din interiorul ortodoxiei şi de ce ar trebui să i se raporteze situaţi de către un arhiereu ortodox? 

Papa Francisc l-a primit în audiență privată pe Mitropolitul rus Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului de Relații Externe Bisericești al Patriarhiei Moscovei, colaborator apropiat al Patriarhului Kirill, în dimineața zilei de vineri, 19 octombrie 2018 – informează agenția de știri catolică Zenit.

Mitropolitul i-a oferit Papei o carte și un set de CD-uri cu muzică pentru cor și orchestră, acesta dintâi fiind și un binecunoscut muzician ortodox.

Detaliile întâlnirii nu sunt încă știute, însă înainte cu o zi Mitropolitul Ilarion declarase pentru Agenția rusească TASS ca îi va prezenta Papei Francisc situația Bisericilor Ortodoxe non-canonice din Ucraina și complicarea relațiilor dintre Biserica Ortodoxă Rusă și Patriarhia de Constantinopol: “Da, voi vorbi cu Papa”.

El a adăugat: “Nu ne așteptăm ca Papa să intervină în această situație, să încerce să rezolve problema. Dar îl voi informa despre decizia luată de Sinodul nostru.”.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse a adoptat, la reuniunea sa din 15 octombrie 2018, o declarație în care anunță întreruperea comuniunii euharistice cu Patriarhia Constantinopolului, după decizia acesteia din urmă de a acorda autocefalie Bisericii din Ucraina și de a restabili rangul preoțesc sau episcopal al liderilor schismatici din Ucraina, și de a anula efectele actului sinodal din 1686 privind transferul Mitropoliei Kievului către Patriarhia Moscovei, dincolo de părerile și de voința Moscovei.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке