Selectați pagina

Mitropolitul Onufrie, de ziua independenţei Ucrainei a participat la rugăciunea comună a confesiunilor creştine din Ucraina

Mitropolitul Onufrie, de ziua independenţei Ucrainei a participat la rugăciunea comună a confesiunilor creştine din Ucraina

mitropolitul OnufrieReprezentantul Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, subordonată Patriarhiei Moscovei, mitropolitul Onufrie (Berezovskii) cu alţi episcopi din mitropolia sa, au participat pe data de 24 august la celebrarea a 24 ani de la independenţa Ucrainei, transmite departamentul informaţional al Bisericii Ortodoxe Ucrainene subordonată Patriarhiei Moscovei.

Însoţit de episcopii săi Ioan de Obuhovsk şi Clement de Irpensk, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Patriarhia Moscovei, au particicpat la o rugăciune comună în catedrala Sf. Sofia din Kiev, la care a fost prezent şi preşedintele Ucrainei – Petru Poroşenko. Rugăciunea a fost rostită de aşa-numitul patriarh Filaret (Denisenko) al schismaticei Patriarhii a Kievului şi de arhiepiscopul bisericii greco-catolice – Sviatoslav Şevciuk.

În discursul său de bun-venit, mitropolitul Onufrie a spus că “pacea adevărată – nu e doar lipsa războiului. Dumnezeu, Cel care ne-a chemat la pace, ne-a poruncit să facem bine, să căutăm dreptate, să salvăm pe cei umiliţi, să apărăm pe cei orfani, să mijlocim pentru văduve”.

După rugăciunea din catedrala Kieveană Sf. Sofia, miropolitul Onufrie a participat la parada militară din piaţa independenţei (Maidan), iar apoi a revenit la catredrala Sf. Sofia pentru a participa la o recepţie festivă dată de preşedintele Poroşenko.

În aceeaşi zi, patriarhul Kiril a trimis felicitări oficiale cu ocazia zilei independenţei Ucrainei, preşedintelui ţării Petru Poroşenko.

Tradus pentru APĂRĂTORUL de pe credo.ru

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.