Selectați pagina

MITROPOLITUL MESSINIEI, cu glas șerpesc: ,,SĂ FIE VACCINAREA OBLIGATORIE PENTRU TOȚI!”

MITROPOLITUL MESSINIEI, cu glas șerpesc: ,,SĂ FIE VACCINAREA OBLIGATORIE PENTRU TOȚI!”

Opinia că vaccinarea ar trebui să devină obligatorie pentru întreaga populație și pentru preoți a fost exprimată de către Mitropolitul Messiniei (Grecia), Hrisostomos, vorbind la “Primul Program”.

mitropolitul messiniei despre vaccin

MITROPOLITUL MESSINIEI, cu glas șerpesc: ,,SĂ FIE VACCINAREA OBLIGATORIE PENTRU TOȚI!”

„Obligativitatea trebuie să se aplice în general la întreaga societate. „Nimeni nu poate fi exclus, nici măcar preoții, întrucât suntem cu toții vulnerabili la pericolul Covid”, a spus el caracteristic.

„Trebuie să se aplice la toată populația.” „Fiecare membru al societății, dacă nu dorește să răspândească moartea și distrugerea, trebuie vaccinat”, a spus el, menționând că drepturile individuale nu sunt încălcate de vaccinări. „Dreptul individual este apreciat atunci când respect pe cealaltă persoană și când nu devin un prilej pentru moartea celeilalte persoane. Să fii vaccinat pentru a sparge lanțul morții. În fața vieții sau a morții, nu există dilema dacă aplicăm sau nu Constituția”.

Domnul Hrisostom a fost de asemenea indirect de acord cu poziția Bisericii Ruse, care îi caracterizează drept „păcătoși” pe cei care refuză să fie vaccinați. Din momentul în care o persoană cauzează moartea lui și a semenilor săi, acesta este un păcat.

„Fiecare dintre noi trebuie să stabilească relația noastră cu semenii noștri”, a spus el, menționând că negationistii sunt păcătoși din punct de vedere moral.

Mitropolitul Messiniei a menționat că „până astăzi, atitudinea Bisericii oficiale față de vaccinare și necesitatea acesteia este arătată . „Aproape majoritatea mitropoliților susțin acest efort”, a spus el, adăugând că vaccinarea este un mijloc de protecție pentru viața tuturor oamenilor.

El a subliniat că Biserica, tot ce poate face, este să încerce să-i convingă pe negationistii vaccinurilor, prin învățătura sa și prin contactul personal al clerului cu credincioșii, că „nu există nimic metafizic” în spatele vaccinurilor, „Nu există superstiții sau teorii ale conspirației”. El a adăugat, însă, că peste tot în toate domeniile există negationiști atât a vaccinului, cât și ale implementării măsurilor.

„Ceea ce este îngrijorător este că există o mulțime de tineri care se află sub acest val de conspirație și al superstiție și nu vor fi vaccinați. „Este foarte periculos pentru întreaga societate”, a spus domnul Hrisostomos.

Întrebat despre atitudinea preoților din Creta care refuză să-i împărtășească pe cei care au fost vaccinați, el a clarificat că „nimeni nu are dreptul să excludă un credincios din Taina Sfintei Împărtășanii pentru că a fost vaccinat sau pentru că nu a fost vaccinat. Taina și participarea nu are nimic de-a face cu această dimensiune a vieții. „Cei care o fac răspund în fața lui Dumnezeu, a bisericii și a episcopului lor”.

Sursa: https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita/messinias-na-ginoun-ypoxreotikoi-oi-emvoliasmoi-gia-olous/

Traducere: Claudiu Buză

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii