Selectați pagina

Mitropolitul Luca de Zaporojie: In spatele protestelor din SUA stau niște regizori care construiesc Noua Ordine Mondiala

Mitropolitul Luca de Zaporojie: In spatele protestelor din SUA stau niște regizori care construiesc Noua Ordine Mondiala

Episcopul conducător al Eparhiei de Zaporojie este convins că protestele de amploare din SUA provocate de uciderea lui George Floyd au fost planificate în prealabil, relatează UNIUNEA JURNALISTILOR ORTODOCSI.

Protestele de amploare în Statele Unite ca reacție la uciderea lui George Floyd de către poliție au arătat că masca decenței și a moralității cade rapid de pe fața oamenilor dacă pe străzi începe să bântuie nelegiuirea, a notat mitropolitul Luca (Kovalenko) pe canalul său de Telegram.

„Ce le amintesc protestatarilor clădirile religioase profanate de ei? Care este vina proprietarilor de mașini incendiate de protestatari? De ce s-au făcut vinovați proprietarii magazinelor jefuite? Când nu este frică de Dumnezeu și conștiința nu este vie, om fără teamă de pedeapsă se transformă într-o fiară care caută pradă ușoară pentru sine”, a subliniat arhierul. „Este foarte ușor să conduci un asemena om”.

Mitropolitul Luca nu crede că vizionarea unei înregistrări despre moartea nedreaptă a unui afro-american poate provoca „o țară întreagă să iasă la proteste spontan, ca la comandă”.

În opinia sa, în spatele acestor proteste stau niște regizori, iar scopul acestui haos al protestelor este să obișnuiască oamenii cu gândul că prosperitatea și ordinea publică pot fi asigurate numai dacă vor fi cedate regimului propriile libertăți și drepturi.

„Pentru cei care construiesc noua ordine mondială, nu contează cine ești – american, rus sau chinez. Esențialul este că toată lumea să învețe să se supună Marelui Frate”, a adăugat Mitropolitul Luca.

Arhiereul a amintit că după cel mai puternic cutremur din Japonia, care a avut loc în 12 martie 2011, japonezii nu au ieșit în stradă cu proteste și nu au trecut la jafuri, dar au stat liniștiți la rând pentru apă potabilă, cedau unii altora și au organizat sprijin dezinteresat și reciproc.

„De ce vorbesc despre asta? Lumea noastră pământească dobândește cu rapiditate noi forme de guvernare. Sub masca luptei pentru adevăr, pentru sănătatea omenirii, stă ascunsă o mare minciună care manipulează cu pricepere masele de oameni”, a subliniat Mitropolitul Luca. „Nu avem suficient timp și energie pentru a înțelege toate aceste jocuri în culise. Prin urmare, le doresc tuturor celor care așteaptă Adevărul Veacului ce va veni să privească mai puțin imaginile nebune ale acestei lumi păcătoase și să-și întoarcă mai adesea privirea spre sfintele icoane și să înalțe rugăciuni către Cel care va așeza în cele din urmă toate la locul lor”.

La 25 mai 2020 în Minneapolis americanul George Floyd, pe care un ofițer de poliție în timpul arestării l-a asfixiat cu genunchiul pe gât timp de aproximativ 9 minute, a murit din cauza rănilor care i-au fost provocate. Fostul ofițer de poliție care l-a asfixiat a fost acuzat de „omor fără premeditare” și arestat.

Moartea lui Floyd a provocat un val de proteste de amploare în Statele Unite, iar mai târziu demonstrațiile pașnice au escaladat în confruntări cu forțele de ordine și violențe. Protestatarii au dat foc „Bisericii președinților” din Washington și au profanat Catedrala Catolică Sfântul Patrick din New York. Pentru a stopa protestele, în multe orașe au fost impuse interdicții de circulație și a fost mobilizată Garda Națională.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке