Selectați pagina

Mitropolitul canonic Onufrie al Kievului a refuzat întâlnirea cu exarhii Bisericii Constantinopolului

Mitropolitul canonic Onufrie al Kievului a refuzat întâlnirea cu exarhii Bisericii Constantinopolului

Mitropolitul canonic Onufrie al Kievului a refuzat întâlnirea cu exarhii Bisericii Constantinopolului veniți în Ucraina pentru a deschide calea „autocefaliei“ (vezi ARHIVA Lăcașuri Ortodoxe), potrivit informațiilor agenției rusești Interfax.

“Acești reprezentanți ai Patriarhiei de Constantinopol, care au sosit în Ucraina cu o sarcină specifică, se află și acționează aici anti-canonic, în opinia noastră. De asemenea, atunci când aceștia au cerut să fie primiți de Întâistătătorul Bisericii noastre, Mitropolitul Onufrie, acesta a refuzat să facă acest lucru”, a spus cancelarul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Mitropolitul Antonie de Borispol și Brovary, într-un interviu acordat ziarului ucrainean “Vesti”.

Unul dintre motivele refuzului Mitropolitului Onufrie, este faptul că chiar și șederea acestora pe teritoriul ortodox al Ucrainei „ar fi trebuit să fie negociată în prealabil, urmând ca aceștia să primească permisiunea de a face acest lucru, din partea Bisericii Ortodoxe a Ucrainei”.

“Acești episcopi au venit pe cont propriu, și nu doar ca pelerini, ci cu un anumit scop, având în grijă realizarea unora dintre proiectele lor. Ținând cont de toate acestea, trebuie să constatăm absența oricărui dialog direct cu Fanarul”, a explicat reprezentantul Bisericii Ucrainene canonice, de sub Patriarhia Moscovei, conform unui raport publicat de Pravoslavie.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.